Bonfire-podcast: Näin laajennat Ruotsin markkinoille – Mikko Honkanen ja Tanja Piha

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ruotsin kautta maailmalle. Näin kuuluu monen suomalaisyrityksen kansainvälistymisstrategia. Vainun Co-Founder Mikko Honkanen ja Fondian Growth Booster Tanja Piha kertovat, kuinka käynnistää ja johtaa maaorganisaatiota Ruotsissa. Konkreettisia vinkkejä aina työskentelytiloista ruotsalaisen tiimin rakentamiseen!

Podcastin juontaa Bonfire.fi -bisnesmedian Elisa Kitunen.

Tanja ja Mikko kehottavat keskittymään erityisesti näihin:

  • Tee pohjatyö kunnolla. Mikko ehdottaa tapaamaan sekä viisi (oman alasi) yritystä, jotka ovat menneet Ruotsiin että 20 potentiaalista kohdemaan asiakasta. Tee vasta sen jälkeen päätös investoinnista.
  • Panosta rekrytointiiin. Mitä paremmin pystyt muodostamaan itsenäisen vahvan paikallisen tiimin, sitä nopeampaa on bisneksen kasvu. Paikallisilla osaajilla on kullanarvoiset verkostot valmiina.
  • Näytä kokoasi isommalta. Panosta markkinointiin. Fondia käytti PR- ja mainostoimistokumppania, joka poiki näkyvyyttä isoissa talousmedioissa. Tämä auttoi saamaan viestiä läpi uskottavasta ja kiinnostavasta yrityksestä. “Jos kukaan ei tiedä sun tarinaa, päätöksiä on hitaampi saada ja myyntisyklin pituus kasvaa”, Tanja kertoo.

Mikko ja Tanja kutsuivat kaikki Ruotsista kiinnostuneet sparrailemaan markkinasta ja myynnistä Tukholman toimistoilleen saman kadun varteen:

Fondia Sweden
Kungsgatan 56
SE-11122 Stockholm

Vainu Sweden
Kungsgatan 60
111 22 Stockholm

Jaa

Vaikuttajasta

Kommentointi on suljettu