Kyläkauppias Vesa Keskinen ansaitsee huomiosi! 

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kun ihmisestä (tai yrityksestä) juorutaan kylillä, hänen maineensa kasvaa. Maine itsessään rakentuu siitä, mitä ihminen tekee, mutta vähintään yhtä paljon myös siitä, mitä ja miten hänestä puhutaan. Sosiaalisen median aikakaudella maineenhallinta on haastavaa, likimain mahdotonta. Sen vuoksi, Vesa Keskinen on päättänyt päästää siitä irti. 

Kyläkauppias Keskinen on antanut maineensa lähteä kiirimään kulovalkean tavoin ja valjastanut sen (sekä oman persoonansa) palvelemaan liiketoimintaansa siinä määrin, että tuskin yksikään toinen yrittäjä tässä maassa nauttii yhtä suuresta ansaitusta mediatilasta.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun Tuurissa myydään tappiolla bensaa, lahjoitetaan sitä jopa ilmaiseksi. Iltapäivälehdessä Keskinen totesi ottaneensa bensatempauksesta takkiin lähes 35 000 euroa. Nopean laskelman mukaan kyseessä on pieni hinta saman suuruisesta markkinointikampanjasta, jo pelkästään mainostoimiston ja mediamyynnin kulut huomioiden.

Viilattujen visujen, mukanokkelien copyjen ja ylihintaisten maksettujen mainospaikkojen sijaan, Tuurin kyläkauppa saa päivätolkulla palstatilaa Suomen luetuimmissa medioissa, koko kansan silmien alla. Kyllä, juuri sen samaisen kansan, josta osa alkaa pohtia “pitäisikö sinne Tuuriin lähteä joskus käymään”. Tuskin bensaa jonottaneista autoilijoistakaan moni poistui Tuurista ilman tarvittavia heräteostoksia. 

Ja mikäli löytyy vielä uppiniskaisia empijöitä, viimeistään Tuurin kyläkauppias tosi-tv -ohjelman loputtomia uusintoja katsoessa myös heille kirkastuu ajatus siitä, että puoliso ja lapset kipinkapin asuntoautoon, jonka jälkeen nokka kohti Etelä-Pohjanmaan lakeuksia. Onhan se itse nähtävä, mistä kylillä puhutaan. Varsinkin, kun kyläkauppa on täynnä televisiosta tuttuja kasvoja, kruununa kauppias Keskinen itse (perheineen). Mitään en tarvitse, mutta kaiken aion ostaa! 

Keskisen kyläkauppa ja Vesa itse herättävät paljon puhetta ja parranpärinää. Se on tarkoituskin. Tuurin kyläkauppaa rakastetaan ja vihataan, siitä puhutaan. Siltä osin Vesa Keskinen on tehnyt työnsä hyvin ja ansaitsee kaiken huomiosi!

Jotain tällaista pohdintaa, heinänkorsi suupielessä. 

 

Heinänkorsi suupielessä on Bonfiren kesäinen kolumnipalsta, jossa pohditaan sopivan kevyellä otteella ajankohtaisia ja myös vähemmän ajankohtaisia bisnesilmiöitä.

 

Jaa

Vaikuttajasta

Bonfire

Jätä kommentti