Miten aloitat tarinallistamisen?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kirjoitin aikaisemmin siitä miten tarinoiden kertomisen lisäksi yritysten tulisi hyödyntää nyt myös tarinallistamista. Toin tarinallistaminen termin kymmenisen vuotta sitten liiketoiminnan kentälle. Samalla lanseerasin myös tarinallistaja ammattinimikkeen.

Tarinallistaja ei tee julkaistavaa tekstiä. Hän käsikirjoittaa / suunnittelee yrityksen toimintaa tarinalliseen muotoon.

Kehittämäni tarinallistaminen on tarinalähtöistä strategista muotoilua. Tarinaa käytetään työvälineenä. Sen kautta muokataan palveluympäristöjä, palveluprosesseja ja markkinointiviestintää tarinalliseen muotoon.

Näin yritys erottuu palvelulla, joka on elämyksellistä, merkityksellistä ja inhimillistä. Tarinallistaminen on toimintaa, tarinatekoja. 

Tarinallistaminen menetelmän esittelin kirjassani. Prosessi lähtee liikkeelle yrityksen omien tarinaelementtien tunnistamisesta. Emme siis lähde heti rakentamaan yrityksen tarinaa, vaan suuntaamme katseemme tarinan elementtien liiketoiminta- ja asiakaslähtöiseen tunnistamiseen.

Tähän tarkoitukseen olen osana tarinallistamisen menetelmää laatinut Stooripuu-mallin, josta kerron lisää yllä olevalla videolla.

Näin myös sinä voit aloittaa tarinallistamisen prosessin. Tunnistamalla ensin toiminnassasi jo toimivat tarinan ainekset.

Kun yrityksesi tai organisaatiosi tarinan elementit on tunnistettu, voit lähteä rakentamaan ydintarinaa, joka ohjaa  toiminnan muotoilua koettavaksi, erottuvaksi ja osallistavaksi tarinaksi.

Tammikuussa koulutan aiheesta ProCom Ry:lla. Tule mukaan oppimaan lisää tarinallistamisesta! Ps.Voit myös ladata ilmaisen tarinallistamisen oppaan Tarinakoneen verkkosivuilta ja liittyä uutiskirjeen tilaajaksi.

Jaa

Vaikuttajasta

Anne Kalliomäki

Tarinallistaja
Tarinakone
#tarinallistaminen
#tarinakokemus

Anne on Tarinakoneen perustaja ja tarinallistaja. Hän on tarinallistamisen eli tarinalähtöisen palvelumuotoilun edelläkävijä Suomessa. Anne auttaa asiakkaitaan hyödyntämään draamallista eli toimintaan perustuvaa tarinankerrontaa tuloksen tekemisessä.

Jätä kommentti