Riippumaton tiedonvälitys

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Olen viettänyt syysloman töitä tehden, eikä vapaaseen hahmotukseen olekaan jäänyt juuri ollenkaan aikaa. Yhteen vähäiseen tajuamiseen luulen kuitenkin törmänneeni työasioihin liittyen: viestinnässä pitää aina muistaa pikkuisen rakastaa viestin vastaanottajaa.

Tämä ei ole pelkästään taiteen, vaikkapa lyriikan tai runojen, tehtävä vaan ihan kaiken kommunikaation. Tavoitteeksi voi ottaa vaikkapa sen, että viimeistään kotimatkalla tai kaupassa vastaanottaja tajuaa, että “Ai, tämähän olikin minulle, juuri minulle henkilökohtaisesti suunnattu sanoma.” Tällainen tunne lämmittää, tiedän kokemuksesta. Lisäksi se ei ainoastaan tavoita vaan jättää myös pysyvän hyvän jäljen.

Mikään asia ei ole niin virallinen, etteikö sitä voisi kommunikoida pienellä ripauksella rakkautta. Tarkoitan: isompiakin kommunikaatiovirheitä voi tehdä, huomattavasti isompia. Ja välinpitämätön viestintä se vasta turhaa onkin.

Me riipumme kaikki toisistamme ja me riipumme toisistamme rakkaudessa itseämme ja toisiamme kohtaan. Miksemme tekisi sitä siis avoimesti ja tarkoituksellisesti – riippuisimme vaan kaikessa rauhassa toinen toisistamme?

Sehän juuri on se riippumaton tiedonvälitys – ainakin sellaisena kuin minä sen ymmärrän. Yhteisellä matolla on hyvä olla.

Jaa

Vaikuttajasta

Nina Alivirta

Vastuuviestinnän asiantuntija, osakas
Pilgrim Oy, Edelman Affiliate
#Vastuuviestintä
#Luottamus

Jätä kommentti