Suvi Widgrén ammentaa Nordic Business Forumin oppeja Smartumin strategiatyöhön

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Suvi Widgrén ajaa muutosta Smartumilla. Hän kertoo Nordic Business Forumissa Smartumin strategiatyön viimeisiä käänteitä:

”Ajatuksia strategiatyöskentelyyn on tullut paljon: esim. ihmiset seuraa tarinaa, yksinkertaista viestiä. Mutta vasta sillä on merkitystä, kun ideat viedään käytäntöön.” 

Widgrén kertoo,  kuinka strategiaa on lähdetty työstämään:

”Laitoin johtajat töihin: piti lukea kaksi kirjaa, kuunnella podcast ja tehdä haastattelu. Ennakkotehtävien kautta lähdimme katsomaan, miltä maailma näyttää vuonna 2025 ja mitä yksilön ongelmaa me ratkaistaan.”

Widgrén kirjoitti aiemmin blogissaaan Muutos on kuin eukonkantoa ja suojuoksua yhtä aikaa (4.2.2019):

”Uusi ajattelu vaatii aina rohkeutta. Rohkeutta katsoa tosiasioita silmiin ja rohkeutta kysyä ja kyseenalaistaa vallitsevia normeja. Näkökulman vaihtamisen taito tai mokaaminen on harvoin nähty yhdenkään yrityksen arvoissa.”

 

Jaa

Vaikuttajasta

Suvi Widgrén

Muutosjohtaja, yrittäjä

#johtaminen
#muutosjohtaminen

Milloin on aika pistää luistimet toiseen suuntaan kun tarvitsee tai tuntuu siltä? Miten asetat rajat ja menet kohti unelmia? Kuinka uskallat hypätä pois liikkuvasta junasta ja toisaalta kuinka hypätä liikkuvaan junaan kyytiin? Kaikki lähtee rohkeudesta kuunnella omaa sydäntä. Rohkeudesta elää, menestyä, epäonnistua, oppia ja ennenkaikkea nauttia! Intohimoinen businessnainen, sijoittaja, inspiroiva ihmisten johtaja ja rohkea päätöstentekijä Suvi Widgren on 37 vuoden ikään nähden kokenut paljon ja uskaltanut toteuttaa monta unelmaa, joista monet vasta haaveilevat. 10 vuoden yrittämisen jälkeen menestynyt EXIT, vuoden kestävä maailmanympärysmatka, epäonnistunut sijoitus start-uppiin, joka päättyi konkurssiin sekä totaalinen turn-around case vanhassa perheyrityksessä. Suvilla on yli 15 vuoden johtamiskokemus. Hän on vaikuttanut useassa yrityksessä sekä yhteiskunnallisissa työryhmissä. Hän on rakentanut ja valmentanut unelmatiimejä, tehnyt muutosta yrityskulttuurissa, brändissä, liiketoiminnassa, asiakaskokemuksessa sekä digitaalisessa tranformaatiossa. Hän on johtanut kasvua, muutosta, menestystä ja kriisejä. Mutta ennen kaikkea nauttinut itse matkasta, vaikka se ei ole ollut aina tasainen. Teemat: Henkilökohtainen kasvu vaatii rohkeutta | Johtaminen yrityksen alussa, kasvussa, menestyksessä, kriisissä, muutoksessa ja konkurssissa Motto: Kun eksyy, niin matkasta tulee seikkailu.

Kommentointi on suljettu