Syksyn maskimuoti on täällä! Minkä mallin puet päällesi?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

THL:n virallisia suosituksia odottaessa voidaan todeta, että syksyn 2020 maskimuoti on pian taas täällä! Valikoima on täynnä kevään suosikkimallistoja, joista jokainen pukee omaleimaisesti kantajaansa ja sävyttää tämän koko persoonaa.

Tässä neljä suosikkia. Löydätkö omasi?

Apokalyptinen malli

Tämän maskin ominaispiirteitä ovat rutistuvat kulmakarvat ja yhteen pureutuvat huulet. Joissain prototyypeissä havaittavissa myös jatkuvaa lihasjännitystä. Mainittavaa on myös äänitoiminto, epämääräinen mutina, jonka seasta saattaa erottaa eri kirosanoja, mutta vain pelkillä konsonanteilla. Malli aktivoituu kasvoilla välittömästi jonkun astuessa metrin turvaetäisyysalueelle kaupan kassajonossa, yskäisyn kuuluessa julkisessa liikennevälineessä tai naapurin päästäessään lapsensa ulos leikkimään. Maskin sivuvaikutuksena ilmenee katteettomia maailmanlopun ennustuksia sekä jatkuvaa yleistä paheksuntaa kanssaihmisiä kohtaan.

Höpöhöpö-korona -malli

Tämän maskimallin tunnistaa parhaiten siitä, ettei se eroa juurikaan käyttäjänsä normaalista kasvojen ilmeestä. Mallin ominaispiirre on nimittäin siinä, että se pitää pokan käyttäjänsä kasvoilla, eikä vaikuta muutenkaan hänen elämäänsä. Poskilihakset roikkuvat rentoina, eivätkä suupielet hymyile. Maskissa on tone of voice -ominaisuus, joka pyrkii vähättelemään kaikkia kuultuja argumentteja, jotka liittyvät koronaan. Yleensä tähän liittyy ylitsevuotavan itsevarma hymähdys, joka korostaa sitä äänen sanomatonta itsestäänselvyyttä, että ”kausiflunssakin on vaarallisempi, enkä minä sitäkään pelkää”. VAROITUS! Tämä malli aiheuttaa haluttomuutta totella mahdollisia viranomaissuosituksia ja saa muutenkin käyttäytymään uppiniskaisen tenojokilaisen ukon tavoin.

Mallin huono puoli piilee siinä, että se saattaa levittää aktiivisesti ja tietämättään ympärilleen virusta, joten se ei ole 100% varma, vaikka niin väittääkin.

Joker-malli

Kulmakarvat nousevat korkealle, suupielet kaareutuvat leveään hymyyn ja maailma näyttäytyy vihdoinkin kauniina paikkana. Kaaos synnyttää onnellisuutta! Tämä maskimalli on erinomainen siinä, että se saa koronan ja mahdolliset rajoitukset tuntumaan onnenpotkuilta. Malli tuo näkyväksi aiemmin piilotettuna olleen tyytymättömyyden ympäröivää yhteiskuntaa kohtaan. Se sopii erinomaisesti varsinkin heille, ketkä vihaavat omaa työtään ja ahdistuvat ihmisten keskuudessa. Tämä maskimalli saa aikaan onnellisuutta ja erillisyyden tunnetta ympäröivästä maailmasta. Sen ominaispiirre on myös vankka käsitys siitä, että kaikki ihmiset pohjimmiltaan tarvitsevat muutosta, ja nyt heillä on myös aikaa pohtia sitä.

Mallin sivuvaikutuksena on usein kykenemättömyys empatiaan muita kohtaan sekä uskomus omien silmien avautumisesta muiden silmiä avonaisemmiksi. Erityisen suosittu tämä malli on vapaaehtoisesti työttömillä henkilöillä, joiden kotoa löytyy kirjastosta lainaan kuukausiksi jääneitä Hidasta elämää -kirjoja.

Maaret Kallio -malli

Tämä malli on erityisen suosittu ja vedetään usein jonkun toisen maskimallin päälle. Se tekee kantajastaan oman elämänsä filosofin. Malli synnyttää seesteisyyttä, jonka turvin se pyrkii selittämään kaiken ympärillä tapahtuvan merkitykselliseksi. Sen ääniominaisuus saa puheäänen kuulostamaan lempeältä ja ymmärtäväiseltä. Tämä malli auttaa näkemään eri ihmisten käyttäytymisen selkeänä ja loogisena – tosin, vain aniharvoin myös kantajan itsensä. Mallin sivuvaikutuksia ovat pohdiskelevat ja päämäärättömät blogikirjoitukset sekä ylipitkät, paljon sydämiä keräävät, somepäivitykset.

Mallista riippumatta, kaikille maskeille ominaista on todellisten tunteiden piilottaminen niiden alle. Yritys- ja konsulttimaailmassa pitkän uran tehneille niiden käyttöönottoon tottuminen on siis astetta muita vaivattomampaa. Mallit toimivat yksistään vähintäänkin hyvin, mutta kukoistavat toden teolla päästessään omiensa joukkoon. Eri maskimalleja ei saa missään tapauksessa saattaa yhteen, ne eivät sulaudu keskenään!

Turvallista ja maskitrendikästä syksyä!

 

Teksti: Harri-Pekka Pietikäinen

Heinänkorsi suupielessä on Bonfiren kesäinen kolumnipalsta, jossa pohditaan sopivan kevyellä otteella ajankohtaisia ja myös vähemmän ajankohtaisia bisnesilmiöitä.

Jaa

Vaikuttajasta

Bonfire

Kommentointi on suljettu