Bonfire.fi

Yli 60 000 jäsentä Facebook-ryhmäänsä haalinut varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmi rohkaisee puhumaan rahankäytöstä: ”Kaikki lähtee omasta kyvystä ansaita.”

Kuinka saada kymmeniätuhansia ihmistä liittymään osaksi Facebook-ryhmää? Tässä pähkinä, jota moni pohtii. Varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmen, rahaan ja varakkuuteen keskittyvä, Vauras Nainen -Facebook-ryhmä saavutti taannoin komean 60 000 jäsenen rajapyykin. Palvelun juuret ovat nettipalvelussa, mutta vasta some-ryhmä sytytti yhteisön toden teolla roihuun.

– Tein vuonna 2004 verkkopohjaisen palvelun, mutta se ei toiminut keskustelun alustana, koska ihmiset kokivat kirjautumisen liian hankalaksi. Tavoittelin palvelulla 10 000 käyttäjää. Vuonna 2006 perustin Vauras Nainen -Facebook-ryhmän. Sen jäsenmäärä karttui aluksi hitaasti. Ensimmäisen vuoden aikana jäseniä kertyi 2500, mutta vuosien 2007-2008 aikana suosio räjähti ja jäsenmäärä nousi yli 38 000.

Osaltaan ryhmän suosion nousuun vaikutti varmasti eri Facebook-ryhmien yleinen kiinnostavuus, mutta myös avoimuus oli valttikortti. Vuonna 2017 eräs vastaava, aiheensa puolesta kilpaileva, Facebook-ryhmä ilmoitti rajaavansa oman jäsenmääränsä. Ryhmän ulkopuolelle jääneet jäsenet löysivät Vauras Nainen -ryhmän, jossa on tänä päivänä 60 000 jäsentä. Mainitussa toisessa ryhmässä jäsenmäärä on jäänyt alle 10 000 jäseneen.

Paras päätökseni ryhmän suhteen oli se, että kielsin sen sisällä markkinoimisen. Tämä edisti aidon ja asiapitoisen keskustelun etenemistä. Markkinoinnin sallimisen myötä ryhmä olisi mennyt tukkoon.

Naisille avoin ryhmä

Majasalmi kokee, että Vauras Nainen -ryhmän mahdollistamalle keskustelulle on ollut tilausta. Ryhmä on tarkoitettu ainoastaan naisille, satunnaiset miesten pyynnöt liittyä ryhmään hylätään. Tämän tarkoitus on edistää ryhmän sisäistä avoimuutta.

– Naiset ovat avoimempia, kun tilassa ei ole miehiä. Suon mielelläni naisille paikan, jossa he kokevat saavansa keskustella rauhassa. Toki naisetkin osaavat käyttäytyä huonosti, ja kärhämää nousee ajoittain. Mitään ylenpalttista negatiivista tai haukkumista ryhmässä ei kuitenkaan ole. Päinvastoin, keskustelu on ollut todella hyvää. Moni jakaa myös omia onnistumisiaan, joka rohkaisee aina muita.

60 000 jäsentä sisältävän ryhmän hallinnoiminen kuulostaa varsin työläältä. Majasalmi vakuuttaa kuitenkin, että näin ei ole. Vauras Nainen -ryhmällä on kolme erillistä ylläpitäjää, mutta jäseniä kehotetaan olemaan myös itse aktiivisia ja ilmoittamaan, mikäli sivustolla ilmenee asiatonta keskustelua. Tämän kaltaiset tapaukset, joissa keskusteluun on jouduttu puuttumaan, ovat silti harvinaisia.

– Oma tapani keskustella asioista on rauhallinen ja asiapitoinen, enkä siedä mesoamista. Vauras Nainen -ryhmässä keskustelu on lähtenyt alusta alkaen oikeille linjoille. Joskus jostain saatetaan ystävällisesti huomauttaa, mutta tarvetta sellaiseen on ollut todella vähän.

Tärkeimpänä kyky ansaita

Varallisuusvalmennukselle on olemassa tänä päivänä paljon kysyntää. Talous on tärkeässä asemassa monen ihmisen omassa elämässä, jonka vuoksi sen ylläpitämisestä halutaan tietää mahdollisimman paljon. Suuret henkilökohtaiset sijoitukset, kuten asunto tai auto, mietityttävät. Niihin kohdistuneissa päätöksissä halutaan onnistua.

– Raha on läsnä koko elämämme ajan. Lopulta viisas rahankäyttö maksaa itsensä takaisin hyvänä tuloksena. Sen vuoksi kannattaa ottaa asioista selvää. Päätä ei kannata hakata seinään turhan takia.

Mitkä ovat sitten ne yksinkertaisimmat jutut, jolla kuka tahansa voi kohentaa omaa varallisuusosaamistaan?

– Kaikki lähtee omasta kyvystä ansaita. Koronan takia oma kalenterini on syksyltä tyhjentynyt. Yrittäjänä voin silti päättää tavoitella jotain ja ryhtyä toimimaan sen eteen. Sen sijaan, jos olet töissä jossain, voi tuntua siltä, että muut täyttävät kalenteriasi ja olet eri tavalla osa suurempaa kokonaisuutta. Tällöin on houkutus ajatella, että oma tulovirta tulee ulkopuolelta, eikä siihen voi vaikuttaa. Toivon, että ihmiset alkaisivat enemmän pohtia sitä, miten he voivat itse vaikuttaa tulovirtaansa. Oma osaaminen voi synnyttää esimerkiksi useampia tulovirtoja. Vasta tämän hahmottamisen jälkeen kannattaa alkaa pohtia säästämistä ja sijoittamista – sitä, miten hallitset ansaittua rahaa.

 

Teksti: Harri-Pekka Pietikäinen

Bonfire

Lisää vaikuttajalta Bonfire


Lisää kategoriasta Talous